|

500 bine kadar alınacak ikinci el araba modelleri

500 bin TL'ye alınabilecek arabalar 2. el otomobil alımı yapacakların takibinde. Dünyada pandemi ve çip kriziyle beraber otomobil piyasasında arz-talep dengesi bozuldu. Salgın döneminde sıfır araç üretiminde zincir kırılınca vatandaşlar çareyi ikinci el araçlara yönelmekte buldu. 2. el otomobil satışları hızla artında bu kez de ikinci el araba fiyatları uçtu gitti. Cebinde 500 bin TL’si olan vatandaş bu paraya kadar araba alabilir mi onun hesabını yapıyor. Peki 500 bin liraya alınacak araba modelleri var mı? İşte 300 ile 500 bin liraya alınabilecek en iyi 2. el arabalar

10:51 - 14/08/2023 Pazartesi
Güncelleme: 10:51 - 14/08/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
500 bin TL'ye kadar alınacak ikinci el araba modelleri
500 bin TL'ye kadar alınacak ikinci el araba modelleri
İkinci el araç
ların üretici ya da distribütör tarafından belirlenen fiyatın üzerinde pazarlanmasına ilişkin kısıtlama yarından itibaren devreye giriyor. Aykırı işlem yapanlara yönelik ise 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Ticaret Bakanlığı 6 ay 6 bin kilometre uygulamasının süresini 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatmıştı. 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesine aykırı davrananları Satış noterleri engelliyor. 300 bin ile 500-600 bin TL fiyat aralığında yer alan satın alabileceğiniz 2. el arabalar:

FİAT ALBEA

Fiat Albea
, geçmişte şirketler tarafından da oldukça tercih edilen bir modeldi. Günümüzde bile tasarımıyla modern bir görünüme sahip olan bu otomobil, 300 bin TL bandında tercih edilebilecek araçlar arasında yer alıyor. Albea, bu fiyat aralığında alınabilecek en genç arabalardan biri olarak dikkat çekiyor.

FİAT PUNTO

Fiat Punto
, geniş iç hacmiyle bu fiyat aralığında oldukça avantajlı bir seçenek sunuyor. Aracın iç mekânı, baş ve ayaklar için geniş bir alan sunarak arka kısmında üç kişinin rahatça oturmasını sağlıyor. Bagaj alanı da arka koltukların katlanmasıyla genişletilebiliyor, böylece kullanışlı bir taşıma alanı oluşturuyor. Punto'nun direksiyonu yüksekliği ayarlanabilir, böylece sürücüye iyi bir görüş alanı sunuyor. Bu özellik, müşteriler tarafından beğeni topluyor.

VOLKWAGEN POLO

Volkswagen Polo
, 300 bin TL civarında satın alabileceğiniz en iyi otomobillerden biridir. Hem 3 kapı hem de 5 kapı versiyonları bulunan Polo, kompakt boyutları ve şık tasarımıyla dikkat çeker. Ayrıca modifiye işleri için de oldukça uygun bir araçtır. Polo'nun Volkswagen'in kaliteli ve dayanıklı motor teknolojisiyle donatılmış olması, güvenilir bir sürüş deneyimi sunar.

SEAT CORDOBA

SEAT Cordoba
, B segmenti bir otomobil olup, adeta İbiza'nın sedan kasa versiyonu olarak nitelendirilebilir. Küçük boyutlarına rağmen iç hacmi oldukça geniş ve ferah bir yapıya sahiptir. Farklı donanım paketleri ile kullanıcılara çeşitli seçenekler sunar.

RENAULT MEGANE

Renault Megane Sedan
, geniş ve konforlu iç tasarımıyla öne çıkan bir otomobildir. Türkiye'de oldukça popüler olan bu araç, satın alınan veya kiralan birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Megane Sedan'ın son teknolojiyle donatılmış geniş kokpiti, şık dış görünümü ve farklı motor seçenekleri, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir.

500 bine kadar alınacak ikinci el araba modelleri

500 bin ila 600 bin TL arasında ise 28 model bulunuyor
.
  1. SKODA Fabia
    : Tip: 1.0 TSI Donanım Tipi: Elite Fiyat: 513 bin 400
  2. MITSUBISHI Space Star
    : Tip: 1.2 MIVEC Donanım Tipi: Intense Fiyat: 515 bin 500
  3. FIAT Egea
    : Tip: 1.4 Fire Donanım Tipi: Urban Fiyat: 521 bin 900 TL
  4. FIAT Egea
    : Tip: 1.4 Fire Donanım Tipi: Lounge Fiyat: 522 bin 900 TL
  5. KIA Picanto
    : Tip: 1.0 MPI Donanım Tipi: Feel Fiyat: 525 bin TL
  6. RENAULT Clio
    : Tip: 1.0 TCe Donanım Tipi: Touch Fiyat: 525 bin TL
  7. KIA Picanto
    : Tip: 1.0 MPI Donanım Tipi: Live Hatchback Fiyat: 530 bin TL
  8. VOLKSWAGEN Polo
    : Tip: 1.0 Donanım Tipi: Impression Fiyat: 530 bin TL
  9. DACIA Sandero
    : Tip: 1.0 Tce Donanım Tipi: Stepway Essential Fiyat: 530 bin 900 TL
  10. HYUNDAI i20
    : Tip: 1.4 MPI Donanım Tipi: Jump Fiyat: 535 bin TL

İkinci el araç satın alırken nelere dikkat edillir?

İkinci el araç satın alırken bu noktalara dikkat ederek, güvenli ve sorunsuz bir araç satın alabilirsiniz. İkinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

  1. Araç geçmişini kontrol edin
    . Aracın geçmişini kontrol etmek için, araç ruhsatını ve şasi numarasını sorgulayabilirsiniz. Bu bilgiler, aracın kaza geçirip geçirmediğini, hasar görmüş olup olmadığını ve hangi bakımların yapıldığını gösterecektir.
  2. Aracın durumunu kontrol edin
    . Aracın durumunu kontrol etmek için, aracın içini ve dışını dikkatlice inceleyin. Aracın herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, aracın motorunun ve diğer önemli parçalarının durumunu kontrol edin.
  3. Aracın fiyatını karşılaştırın
    . İkinci el araç satın alırken, aracın fiyatını karşılaştırmak önemlidir. Aynı marka ve modeldeki araçlar arasında fiyat farklılıkları olabilir. Bu nedenle, aracı satın almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın.
  4. Aracın garantisini kontrol edin
    . İkinci el araç satın alırken, aracın garantisini kontrol edin. Aracın garantisi varsa, bu garantinin kapsamını ve süresini öğrenin.
  5. Aracın sigortasını yaptırın
    . İkinci el araç satın aldıktan sonra, aracın sigortasını yaptırmayı unutmayın. Aracın sigortası, aracınızın hasar görmesi veya çalınması durumunda sizi maddi olarak koruyacaktır.
#2. el araç fiyatları
#300 bin tl araç fiyatı
#araba fiyatları
9 ay önce